Ingrediente:
pentru blat:
270 grame faina
175 grame zahar
3 oua
200 grame unt
185 grame lapte
1 pliculet praf de copt
60 grame mac
125 ml suc de mineole proaspat stors
1-2 lingurite de coaja de mineole
proaspat rase sau deshidratate
pentru siropul de mineole si vanilie:
250 grame suc de mineole proaspat
stors
225 grame zahar
coaja unei mineole taiata in suvite
subtiri
1pliculet zahar vanilat
Preparare:
Se amesteca untul moale cu zahrul si
coaja de lamaie pana obtinem o spuma pufoasa.
Obtinem o crema pufoasa la care
adaugam pe rand cele 3 oua mixand bine dupa fiecare.
Dupa ce am incorporat ouale adaugam
treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.
La sfarsit adaugam treptat laptele,
sucul de mineole si macul.
Punem aluatul intr-o forma tapetata cu
unt si faina si il bagam la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 45-50
minute,
Dupa ce am bagat tarta la cuptor ne apucam sa
facem siropul.
Curatam cu un cutit econom coaja unei mineole
mari dar sa nu contina prea multa partea alba.
Taiem cojile in suvite foarte subtiri,
le acoperim cu apa rece si le punem sa fiarba timp de 5-10 minute dupa care
aruncam apa, trecem suvitele rapid printr-un jet de apa calduta si le lasam
cateva minute la scurs intr-o sita.
Amestecam suvitele de mineole cu
zaharul, sucul proapat de mineole si punem pe foc mic pana capata putina
densitate (cam 10-15 minute). Trebuie sa fie inca lichid cand stingem focul
pentru ca se va intari putin dupa ce se raceste.
Scoatem tarta din cuptor cand vedem ca
s-a desprins singura de pe margini si este rumena, o lasam cam 5 minute sa isi
traga sufletul, dupa care scuturam forma putin ca sa se desprinda singura si o
rasturnam pe un platou.
Cat este inca calda o insiropam cu
jumatate din siropul de portocale cald bine si el. Asteptam sa absoarba siropul
si cand s-a racit putem sa o taiem si sa o servim.
Fiecare felie se stropeste inainte de
a fi servita cu o portie de sirop si coaja de portocala din siropul care a
ramas.
Pofta
buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu