Translate

Pagini

miercuri, 11 ianuarie 2012

Invartita cu nuca

      Ingrediente:

  pentru aluat:
  • 1/2 kg faina
  • 250 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata
  • 4 linguri miere de albine
  • un praf de sare
    pentru umplutura:
  • 300 g miez de nuca
  • 250 g zahar


#     Preparare:

Dizolvam cubuletul de drojdie in putina apa calda, adaugam doua linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Punem faina cernuta intr-un vas. Adaugam apa calduta, mierea, maiaua dospita si praful de sare. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Cantitatea de faina poate fi variabila datorita tipului de faina folosit, daca vi se pare prea vartoasa mai adaugati putina apa, daca e prea moale, mai adaugati faina.
Punem vasul intr-un loc cald si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie, iar deasupra presaram nuca macinata care a fost amestecata in prealabil cu zaharul.
Rulam si o asezam intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt.
Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un
sirop facut din apa cu zahar.
     Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos. Cand o scoatem din cuptor, o ungem din nou cu siropul pentru a-i da un aspect frumos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu