Ingrediente:
pentru aluat:
- 1/2 kg faina
- 250 ml apa
- 25 g drojdie proaspata
- 4 linguri miere de albine
- un praf de sare
pentru
umplutura:
- 300 g miez de nuca
- 250 g zahar
#
Preparare:
Dizolvam cubuletul de drojdie in putina apa calda,
adaugam doua linguri de faina si amestecam pana obtinem o maia pe care o lasam
la dospit pana isi dubleaza volumul.
Punem faina cernuta intr-un vas. Adaugam apa
calduta, mierea, maiaua dospita si praful de sare. Framantam pana obtinem un
aluat elastic si nelipicios.
Cantitatea de faina poate fi variabila datorita
tipului de faina folosit, daca vi se pare prea vartoasa mai adaugati putina
apa, daca e prea moale, mai adaugati faina.
Punem vasul intr-un loc cald si lasam la dospit
pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua. Intindem o foaie, iar deasupra presaram nuca
macinata care a fost amestecata in prealabil cu zaharul.
Rulam si o asezam intr-o cratita rotunda
tapetata cu hartie de copt.
Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un
Lasam din nou la dospit cam 30 minute apoi ungem toata suprafata cu un
sirop facut din apa cu zahar.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos. Cand o scoatem din cuptor, o ungem din nou cu
siropul pentru a-i da un aspect frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu